Krem daktylowo-czekoladowy z orzechami

07:00:00

Krem, który będzie idealnym prezentem dla osoby lubiącej zdrowe odżywianie. Smakuje obłędnie, a nie ma ani grama cukru! Cała filozofia opiera się bowiem na daktylach, orzechach i dodatku kakao. Możemy wykorzystać go jako smarowidło do kanapek, omletów, placków, owsianek... W ozdobionym słoiczku sprawdzi się świetnie w roli podarunku. W dodatku robi się go błyskawicznie!

 

Składniki na 1 słoiczek o poj. 200 ml:
  • 100 g daktyli
  • 60 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 3/4 szklanki wody
  • szczypta cynamonu
Daktyle zalać wodą i zagotować. Gdy będą miękkie i zaczną się rozpadać, zestawić z ognia. Przełożyć do blendera razem z orzechami, kakao i cynamonem i zmiksować na gładki krem. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce.


You Might Also Like

6 komentarze

  1. Taka zdrowa i jeszcze lepsza Nutella :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak daktyle i kakao, to chyba jest wprost idealny prezent dla mnie, uwielbiam <3 A jak pięknie w tym słoiczku wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo, to coś dla mnie! <3 chciałabym dostać taki słoiczek pod choinkę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. same pyszności <3
    a jak długo można przechowywać ? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie nie wytrwał dłużej, niż 3 dni.. :) Ale myślę, że w lodówce można go przechowywać 5-7 dni :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie nie wytrwał dłużej, niż 3 dni.. :) Ale myślę, że w lodówce można go przechowywać 5-7 dni :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy