Placuszki bananowo-kakaowe z mąką kokosową

06:49:00

Chociaż zazwyczaj rano wolę usmażyć jednego, dużego omleta lub placek owsiany, tym razem postawiłam na małe placuszki. Dodatek mąki kokosowej sprawił, że są przepyszne! Nie zawierają glutenu ani dodatkowego cukru - cała słodycz pochodzi z banana. Podałam je z masłem orzechowym, poezja!




Składniki na 8 małych placuszków:
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka kakao
  • odrobina oleju kokosowego do smażenia
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Banana rozgnieść na papkę, połączyć z żółtkami i mąką kokosową oraz kakaem. Pianę delikatnie połączyć z resztą masy, mieszając ostrożnie przy pomocy łyżki. Na patelni rozgrzać olej, kłaść niewielkie porcje ciasta i smażyć z dwóch stron. 
Smacznego!


You Might Also Like

4 komentarze

  1. mmm.. placuszki na śniadanie- bóstwo <3 a jakie połączenie smaków- uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. I zapach pewnie też cudny :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy