Twarogowa jaglanka z owocami leśnymi

07:52:00

Uwielbiam kaszę jaglaną za jej uniwersalność. Świetna zarówno do obiadu, jak i na pyszne śniadanie. A nawet deser! I do tego taka zdrowa, taka sycąca. Delikatny, fioletowy krem jaglany na bazie twarożku i owoców leśnych to śniadanie, które mogłabym jeść zdecydowanie częściej. Nie mogę doczekać się świeżych malin i jagód. 




Składniki (1 porcja):
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 100 g twarogu półtłustego
  • garść owoców leśnych (u mnie mrożone)
  • 1 łyżka miodu
  • jogurt naturalny


Kaszę podprażyć na suchej patelni. Przelać wrzątkiem, wsypać do garnka, zalać 3/4 szkl. wody i zagotować. Dodać owoce leśne, gotować, aż kasza będzie miękka i wchłonie prawie cały płyn. Odstawić do ostudzenia (u mnie na całą noc).


Twaróg zmiksować z miodem. Dodawać stopniowo jaglankę i zblendować na gładki krem. Przełożyć do słoiczka, na przemian z jogurtem, udekorować owocami leśnymi. 
Smacznego!

Wpis bierze udział w akcji Kasza jaglana na słodko.


You Might Also Like

5 komentarze

  1. ale pięknie podałaś w tym słoiczku! :)
    Cuuudo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda! I te maliny! Tak mnie już kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zabieram przepis do wypróbowania- pycha;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie podana, a smakuje pewnie równie smacznie co wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Znowu widzę kaszę jaglaną na słodko :) Nigdy nie próbowałam, ale skoro tyle osób o niej pisze to najwidoczniej warto :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy