Jajka faszerowane musem z buraka i fety

07:53:00

Wielkanoc coraz bliżej - pora wypróbować nowe przepisy, aby być pewnym, że świąteczne menu będzie bez zarzutu. Jakiś czas temu przygotowałam mus z buraków z serem feta i przepadłam - smakuje genialnie! Pomyślałam, że będzie idealnym farszem do jaj. Nie myliłam się, wyszło pysznie i efektownie, spójrzcie tylko na ten kolor :)





Składniki:
  • 2 małe buraki
  • 1 czerwona cebulka
  • 4 jajka 
  • 150 g sera feta
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
Buraki ugotować do miękkości. Obrać, pozostawić do ostygnięcia. 
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Do wysokiego naczynia włożyć buraki, drobno posiekaną cebulę, żółtka jaj, ser feta i majonez. Przy pomocy blendera zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem. Tak przygotowany mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć porcję na wydrążone połówki jaj. Ułożyć na półmisku, udekorować koperkiem.
Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Pięknie wyglądają jajeczka z buraczanym farszem na zielonej sałacie. Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie podany wielkanocny przysmak.

    OdpowiedzUsuń
  3. wow.. kolorystycznie mnie urzekłaś, wiem, że to strzał w 100! :D
    Ale smakowo? Zapewne jeszcze bardziej zachwycają, aczkolwiek nie miałam okazji tego połączenia próbować :(

    OdpowiedzUsuń
  4. nie tyle, ze fajny pomysł to jeszcze super kolor! uwielbiam buraki, kocham jajka - trzeba spróbować, tym bardziej na święta :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy