Bakaliowo-jabłkowe placki owsiane

05:42:00

O tej nieprzyzwoicie wczesnej porze wyjątkowego dla mnie dnia, zostawiam przepis na wyjątkowe placuszki. Tym śniadaniem odczarowałam bowiem moją utrzymującą się od jakiegoś czasu złą passę na pancakes'y. Te wyszły bezbłędnie - pyszne, treściwe, niesprawiające problemów ze smażeniem. Po prostu trzeba je wypróbować!




No dobrze, przepis napisany, pora się zbierać. Wrocław czeka! :)

Składniki (na 1 porcję):

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka mąki (użyłam orkiszowej)
  • 2 łyżki ulubionych bakalii (u mnie pestki dyni, słonecznik, żurawina)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 jabłka
  • odrobina oleju do smażenia
Płatki owsiane zalać mlekiem. Odstawić najlepiej na noc.
Rano wymieszać płatki z miodem, jajkiem, mąką, bakaliami i startym na tarce jabłkiem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Smażyć niewielkie placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

5 komentarze

  1. ej, ej! Co dzisiaj we Wrocławiu? :) Co kombinujesz?

    O matulu.. te pancakes.. omnomn.. <3 grube, z jabłkiem.. szarlotka o!

    OdpowiedzUsuń
  2. najlepsze placuszki, bez dwóch zdań!! :)
    Wrocław? bardzo fajne miejsce :) w takim razie miłego dnia w innym mieście! :*

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne <3 zjadłabym, ale mi bakalie wczoraj zaszkodziły :c

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy