Szybki obiad z kaszą gryczaną

15:38:00

Czyli mistrzostwo obiadowej improwizacji. Ponieważ kaszę gryczaną miałam już ugotowaną, całość nie zajęła mi więcej, niż 10 minut. A wiadomo - dla głodnego studenta liczy się każda minuta po przyjściu do domu.. :) Choć to bardziej pomysł, niż przepis, mimo to polecam!



Składniki dla 1 osoby:
pół opakowania mrożonego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 duża pieczarka
1/2 małej, czerwonej papryki
1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej Halina

Szpinak wrzucić na patelnię, rozmrozić. Dodać ząbek czosnku, odparować wodę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę masła, pokrojoną pieczarkę i czerwoną paprykę. Całość wymieszać, poddusić, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec na patelnię dodać kaszę gryczaną, podgrzewać jeszcze chwilę, doprawić. Smacznego!

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Szpinaku z kaszą jeszcze nie przyrządzałam, ale bardzo podoba mi się taki pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ajajaj już się ucieszyłam na fajne rozwiązanie z kaszą, a tu.... szpinak!:) przyznam szczerze, że gryczana jest chyba najmniej lubianą przeze mnie, ciągle szukam sposobu, aby się w niej zakochać..

    OdpowiedzUsuń
  3. boskość! <3 wpadam jutro może coś zostało? :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy