Pieczona jaglanka serowo-bananowa

08:22:00

Zdrowo i smacznie. Tak powinniśmy zaczynać każdy dzień. Kasza jaglana na śniadanie to doskonały przykład racjonalnego odżywiania. W połączeniu z twarogiem i bananem tworzy bardzo udane połączenie, które sprawia, że jeszcze długo po zjedzeniu czułam się syta. Za to właśnie kocham kaszę!



Składniki (1 porcja):
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
1 mały banan, najlepiej bardzo dojrzały
100 g twarogu
1 jajko
1 łyżeczka miodu
szczypta proszku do pieczenia
szczypta cynamonu

Miód i twaróg zmiksować (użyłam blendera). Dodać rozgniecionego widelcem banana, wymieszać. Dodać żółtko jajka, proszek do pieczenia i cynamon. Wsypać kaszę jaglaną i wszystko zmiksować. 
Białko ubić na pianę, delikatnie połączyć z masą. Całość przełożyć do natłuszczonej kokilki i piec przez 20 minut, aż do zrumienienia wierzchu.

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Przedwczoraj kupiłam jaglankę, mam jej spory zapas dzięki temu i na pewno ją sobie tak smacznie zapiekę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa mieszanka smaków :). W końcu muszę kupić tę kaszę i spróbować :).

    OdpowiedzUsuń
  3. Też ją kocham, na równi z manna!!:)
    Lubię to połączenie, aż zachciało mi się go tutaj i teraz! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja bym jeszcze dodała.... zdrowo-smacznie i.... słodko!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pieczona owsianka ciągle jest u mnie na liście ''do zrobienia'' ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. to się dziś idealnie zgrałyśmy, bo u mnie identyczne śniadanie tylko w innych smakach ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. A takiej jeszcze nie jadłam, ciekawa jestem jak jaglanka smakuje w wersji pieczonej!

    OdpowiedzUsuń
  8. muszę to zrobić ; ) koniecznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy