Orzechowo-rumowy serniczek z...

06:37:00

No właśnie, co takiego jeszcze zawiera ten serniczek, skoro pozostawiłam wielokropek w tytule? Odpowiedź jest tak samo pyszna, jak długa. Chocolate chips i spód crunchy! Muszę przyznać, że dawno nie delektowałam się takim wspaniałym śniadaniem. Tyle przyjemności. Tylko dla mnie. Warto było czekać pół godziny przed wbiciem łyżeczki w tak cudowny, puszysty środek...





Składniki (1 kokilka):
120g sera białego
1 jajko
2 łyżki mielonych orzechów włoskich
1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru trzcinowego
garść chocolate chips (lub posiekanej czekolady)
garść crunchy (użyłam Crunchy naturalnego Sante)
kilka kropel aromatu rumowego
odrobina masła do wysmarowania kokilki

Ser, żółtko, połowę orzechów i cukier zblendować na gładką masę. Białko ubić na sztywno. Do sera dodać proszek do pieczenia i budyń, delikatnie połączyć z pianą z białka. Dodać aromat i chocolate chips, wymieszać bardzo delikatnie łyżką.
Kokilkę wysmarować masłem, wysypać crunchy. Wyłożyć masę serową, posypać resztą orzechów. Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach.


Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. chocolate chips i crunchy ^^ powalasz, zadowalasz!! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiesz, że na serniczek zawsze jestem chętna <3 Zwłaszcza taki chrupiący!

    OdpowiedzUsuń
  3. I właśnie to tymi składnikami, o których piszesz, a raczej o których nie napisałaś w tytule zastępując je bezwzględnie tajemniczym wielokropkiem - mnie kupiłaś, bo podobają mi się najbardziej!:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne ! Koniecznie muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. żebym ja miała tyle czasu xd ale co tam, w weekend może ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Taki serniczek rozpływa sie w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
  7. co za smaki! i najbardziej zachwyca mnie ten spód crunchy <3 wykorzystam ten pomysł na pewno! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mielone orzechy, chrupki spód <3 ten serniczek jest idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszystko co kocham... nic więcej pisać nie będę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy