Świderki z brokułami w sosie śmietankowo-serowym

14:11:00

Światowy Dzień Makaronu trzeba świętować należycie! Zwłaszcza, że makaron to genialny produkt, którego chyba nie da się nie lubić :) Sprawdza się w zupach, podany z sosami, zapiekany z różnymi dodatkami... A Wy jaką formę makaronu lubicie najbardziej?




Składniki:
pół opakowania makaronu świderki (u mnie pełnoziarnisty)
150g serka topionego śmietankowego lub gouda
50g tartego żółtego sera
50 ml śmietanki 30%
150 ml wody
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
1 brokuł
ew. pestki słonecznika, do posypania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuła podzielić na różyczki i również ugotować.
W rondelku zagotować wodę z przyprawami. Dodać śmietankę i serki, mieszać, aż całkowicie się rozpuszczą, a sos zgęstnieje.
W garnku wymieszać makaron z brokułami. Polać wszystko sosem, dobrze wymieszać. Podawać z pestkami słonecznika.
Smacznego!



You Might Also Like

6 komentarze

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy