Puszysty krem serowo-gruszkowy z płatkami ryżowymi

07:02:00

Dziś będzie przepis, bez zbędnych słów. Śniadaniowa chmurka serowo-gruszkowa zjedzona. Mam tylko nadzieję, że zachmurzenie dnia dzisiejszego skutecznie przegna słońce. I tej myśli będę się trzymać



Składniki:
150g sera białego
1 gruszka, miękka i dojrzała
3 łyżki płatków ryżowych Halina
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1/4 szkl. mleka

W rondelku zagotować mleko z cukrem. Wrzucić płatki ryżowe, gotować kilka minut do miękkości. Zdjąć z ognia, wystudzić. Gruszkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Połączyć z twarogiem i płatkami ryżowymi. Zmiksować na gładką i puszystą masę. Udekorować cząstkami gruszki. Zjadać od razu, lub po schłodzeniu.
Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. O, jak apetycznie wygląda! Spróbuję z wielką chęcią, bo widzę same smaczne składniki. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słów nie potrzeba, czytam przepis, patrzę na zdjęcie i mam natychmiast ochotę na podobne chmurkowe śniadanie:)
    Słonecznego dnia:*

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście wygląda puszyście.. jak chmurka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale mam ochotę na taką pyszną chmurkę! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chmurka! tak samo mi się właśnie skojarzyło! :))

      Usuń
  5. ooo..! Gruszka-wczoraj jadłam po wielu, wielu latach rozłąki..
    Teraz mam ochotę na twoją! :D
    Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie kremowe musy, zresztą też dziś i u mnie :) bardzo apetyczny jesienny krem *-*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy