Owsianka zapiekana w.. jabłku!

08:30:00


Jesień to dla mnie czas, kiedy jabłka smakują najlepiej. Wybieram te soczyste, najlepiej kwaśne. Chrupię na surowo i jem te duszone, z miodem i z cynamonem. Dodaję do owsianki. Piekę szarlotki. Uwielbiam jabłka na wszelkie sposoby! Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby nadziać jabłko owsianką. I zapiec. Zdrowe, szybkie i do tego pyszne! Bardzo polecam :)


Składniki na 1 porcję:
1 jabłko
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych marki Halina
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka masła orzechowego
1/3 szkl. wrzątku

Jabłko umyć, odciąć wierzchołek. Wydrążyć gniazdo nasienne, uważając, by nie przebić skórki.
Płatki owsiane zalać wrzątkiem. Dodać cynamon, miód i masło orzechowe, wymieszać. Powstałą masą nadziać wydrążone jabłko, przykryć odciętym wierzchem. Wstawić do piekarnika i piec przez 15-20 minut.

Smacznego!

Wpis bierze udział w akcji:











You Might Also Like

10 komentarze

  1. a najlepiej smakuje takie zerwane prosto z drzewa;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z tym też się oczywiście zgadzam :) papierówki mojego dziadka nie mają sobie równych.

      Usuń
  2. Jabłko pod każdą postacią jest bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj, ta dzisiejsza propozycja to rozkosz dla oczu i podniebienia, nie mówiąc już o nosku!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jej, co za oryginalny pomysł! Jestem zachwycona. :) Owsianka z jabłkiem jest pyszna, jabłka pieczone - tym bardziej, a połączenie tych dwóch dań... Mega. Koniecznie muszę to zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  5. nie dość, że lubię jesienią zapiekać sobie jabłuszka, to od zawsze kocham owsianki - dwa w jednym? genialny pomysł :) aż nie umiem się doczekać jak sama spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jestem na taaaaaaaak! wpisuję na listę obowiązkowych, jesiennych śniadań!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smakowicie wygląda to jabłuszko! : )
    Pomysłowo.

    OdpowiedzUsuń
  8. ulala.. takie zapieczone jabłeczko-cudowne :)
    Nadziane 1sza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak uroczo i apetycznie wyglądają! Super :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :>

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy