Buraki nadziewane sałatką z gruszki, orzechów i sera pleśniowego

14:42:00

Ten przepis jest dla mnie szczególnie ważny, bo został przez jury wybrany do tygodniowej bitwy w konkursie Kulinarny Blog Roku. Potrzebuję Waszych głosów! Możecie to zrobić klikając na mój przepis tutaj: http://kulinarni.pl/kulinarny-blog-roku-2013,2139,n/glosowanie-wariacje-wokol-sera-castello,99828.html Rejestracja trwa kilka chwil, a dla mnie to ogromnie ważne! :) To jak, pomożecie? :) Możecie głosować przez cały tydzień.

Powoli przyzwyczajam się do wczesnego wstawania, dojeżdżania, nowych miejsc, nowych ludzi. Chociaż nie miałam jeszcze wszystkich wykładów, zaryzykuję stwierdzenie, że studiowanie jest naprawdę fajne! :)


Składniki:
2 średniej wielkości buraki
100 g sera pleśniowego
garść orzechów włoskich
1 gruszka
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek

Buraki ugotować do miękkości. Obrać, ostudzić. Z każdego odkroić od spodu plaster, by stabilnie ustawić buraka na talerzu.
Przy pomocy noża delikatnie wydrążyć środek każdego buraka, odłożyć go na bok. Gruszkę obrać. Wydrążone środki buraka, gruszkę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Posypać orzechami włoskimi. Polać oliwą i octem balsamicznym, dobrze wymieszać.
Sałatkę nałożyć do wydrążonych buraków. Pozostałą część ułożyć na talerzu obok.

You Might Also Like

3 komentarze

  1. oo buraczki!! lubię je od dzieciństwa, zawsze najlepsze do obiadu, a w takiej wersji jeszcze bardziej kusisz mnie by spróbować! orzechy włoskie i gruszka - o tak! jest pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. glosuję, glosuję ;D
    W ogóle wielbię buraczki, ser nie tyle, ale ze względu na to czerwone coś masz u mnie dużeeego plusa :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję bardzo! :* i za plusa, i za głos :D

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Jestem na

Durszlak.pl

Polub na Facebooku

Obserwatorzy