Orzechowy krem z kaszy jaglanej

08:42:00

Dzisiaj, bez zbędnych słów. Smaczny, zdrowy i treściwy krem z kaszy jaglanej polecam wszystkim, którzy lubią mieć poczucie sytości przez kilka dobrych godzin.




Składniki: (1 porcja)
4 łyżki kaszy jaglanej
2/3 szkl. wody + 2 łyżki mleka
dwie garstki orzechów ziemnych (użyłam solonych)
cukier/ miód/ syrop z agawy - do smaku, wg uznania
1 łyżka otrębów
2 łyżki serka homogenizowanego (naturalnego lub waniliowego)


Kaszę dokładnie opłukać, ugotować w wodzie z dodatkiem mleka, często mieszając (ok. 20 minut). Zdjąć z ognia, dosłodzić (wg uznania). Dodać otręby i serek oraz orzechy. Używając blendera, zmiksować na jednolity krem. Podawać z ulubionymi dodatkami (ja posypałam granolą i orzeszkami). Smacznego!


You Might Also Like

11 komentarze

  1. mniam! Ostatnio "poznałam" kaszę jaglaną i jestem w niej zakochana, mmm:)
    Twoja to już w ogóle-zrób mi taką!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, ten mus jest po prostu świetny! Wygląda bardzo... puszyście, ot :) Muszę go zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. wow ,zakochałam się w tym kremie , pyszności ! i to zdrowe jak zawsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. przepis stanowczo warty wypróbowania!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na śniadanie idealny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny taki krem, a jaki zdrowy! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. jestem wielbicielką kremów wszelakich, więc taki koniecznie muszę zrobić! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kasza jaglana to zastrzyk minerałów, odporności, sił, krzemu itd. Taki początek dnia to najmądrzejszy z posiłków!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy