Krem orzechowo-wafelkowy. I owsianka

06:56:00

Orzechy ziemne, kakao i wafelek czekoladowy. To eksperymentalne połączenie zaowocowało wspaniałym kremem, który idealnie wpasował się w upodobania moich kubków smakowych. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że stawiam je na równi z masłem orzechowym. A to, w moich ustach, naprawdę brzmi jak dobra rekomendacja do zrobienia tego kremu ;) W dwa dni zdołałam opróżnić cały słoiczek, chyba muszę popracować nad silną wolą...


Śniadanie: owsianka z jabłkiem, cynamonem i kremem orzechowo-wafelkowym, pycha!




Składniki (na mały słoiczek):
250 g orzechów ziemnych, niesolonych
1 wafelek czekoladowy (użyłam Princessy)
2 łyżeczki kakao
duża szczypta soli
1 łyżka cukru pudru (lub więcej, według uznania)

Wafelek pokruszyć na drobne kawałki. Orzechy umieścić w wysokim naczyniu, zblendować z wafelkiem, kakaem, solą i cukrem. Konsystencja - dowolna. Ja w swoim kremie zostawiłam dość spore kawałki orzechów, ale można też zmiksować wszystko na gładki krem.


You Might Also Like

16 komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Zgadzam się.... musi smakować wspaniale :)

      Usuń
  2. Bym dała banana zamiast jabłka:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie pasowałby idealnie, ale niestety z owoców miałam pod ręką jedynie jabłka ;)

      Usuń
  3. kremik mi się podoba, chyba zagości w kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Już wyobrażam sobie smak tego kremu! Chętnie skorzystam z Twojego przepisu, jeśli nie masz nic przeciwko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie, że nie mam - po to przepis opublikowałam, żeby można było korzystać :) zachęcam :)

      Usuń
  5. mniam , genialny krem !! i do owsianki idealnie ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. pomysłowy krem - podejrzewam, że u mnie bardzo szybko zniknąłby wyjadany prosto ze słoiczka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. od niedawna mam nareszcie blender z prawdziwego zdarzenia i chyba już wiem jak go wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  8. chyba lece po orzechy do sklepu :D świetny przepis :d

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy