Czekoladowo-orzechowy krem z awokado

07:43:00

Naszła mnie ostatnio ochota na czekoladowe smarowidło do chleba. Kiedy napotkałam w sklepie na ładne, dojrzałe awokado, od razu wiedziałam, jak je spożytkuję. To wszystko dzięki temu przepisowi, który utknął mi w pamięci i prosił się o wypróbowanie :) Nie żałuję, Awokadella (ładny neologizm?) z orzechową nutą bardzo mi smakuje! A do tego jest zdrowa i dietetyczna - a przynajmniej bardziej, niż standardowe kremy ze sklepów... :)



Składniki na jeden słoiczek:
1 duży banan
1 dojrzałe awokado
2 łyżki kakao
3 łyżki masła orzechowego, najlepiej domowego
2 łyżki miodu

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem (u mnie nie taki gładki, bo zamiast blendera użyłam.. tłuczka do ziemniaków :D). Przełożyć do słoiczka. Wyjadać łyżeczką lub smarować nim kanapki.

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Jaki kremowy...w wersji z masłem orzechowym jeszcze nie próbowałam, brzmi zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciągle kuszą mnie te Wasze kremy! już się nie mogę doczekać kiedy zrobię swój :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale super krem , konieczny do zrobienia trafia na moją lsitę must have ;d

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy