Kolorowe roladki z kurczaka

07:15:00


Lubię takie obiady. Kiedy widzę tyle kolorów na talerzu. Kiedy wszystko jest tak smaczne, że z uśmiechem zjadam do ostatniego kęsa. Piersi z kurczaka w postaci roladek znają chyba wszyscy, ja moje prawie zawsze nadziewam serem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. I zapiekam w piekarniku, nie smażę. Polecam wszystkim tym, którzy chcą zjeść smaczny, zdrowy i kolorowy posiłek.


Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka Kamis
oregano Kamis
plastry żółtego sera
pokrojone wzdłuż ogórki konserwowe lub kiszone
pokrojone w paski kawałki papryki
5 pieczarek
pół cebuli
1 łyżka masła
natka pietruszki
pieprz, sól

Pieczarki obrać, cebulę posiekać. Zeszklić na łyżce masła, dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż pieczarki zmiękną.
Piersi z kurczaka przekroić na kilka filetów, rozbić cienko. Posypać przyprawą do kurczaka oraz oregano.
Na każdej ułożyć po łyżce pieczarek z cebulą, przykryć serem, położyć paprykę, ogórka i posypać natką pietruszki.
Zwijać ciasno w roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.





 A tak wyglądał mój cały talerz:



Pieczona nadziewana papryka jest dziełem mojej siostry :)

A już po południu zapraszam na ogłoszenie wyników konkursu z przyprawami KAMIS! :)


You Might Also Like

14 komentarze

  1. Ja też uwielbiam kolory na talerzu, a Twoim roladką po przekrojeniu kolorów nie brakuje! Musiało być pyszne :)!

    OdpowiedzUsuń
  2. kolorowy zdrowy i smaczny obiadek , super przepis ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda pysznie! a na dodatek jak zdrowo! będę musiała wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepraszam, że tutaj się ogłaszam, ale może to niektórych zaciekawi: Jeśli jesteś zainteresowana i chciałabyś by więcej osób doceniło Twoje dzieła, dodaj je tutaj: http://katalogsmakow.pl/glowna . Strona dopiero raczkuje, ale ma na celu wypromowanie artystycznych dusz kulinarnych ;) Jest to coś na styl kulinarnego (de)motywatora. Można dodawać komentarze, polubić lub zagłosować czy się dane danie ugotuje, czy nie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Też lubię takie obiady! super są te roladki, chyba ściągnę kiedyś Twój pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale to cholernie apetycznie wygląda mniam, mniam :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Super jest ta przyprawa Kamisa, mi towarzyszy od początku studiów :)
    Roladki już zawinięte, czekają w lodówce w naczyniu aż mój ukochany zgłodnieje ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. a z jakim sosikiem podane te roladki??

    OdpowiedzUsuń
  9. A czy roladki są równie smaczne na zimno? 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie jestem fanką jedzenia zimnego mięsa, ale takie roladki są smaczne również w takiej postaci, np. jako dodatek do sałatki :)

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz!
Anonimowy użytkowniku, zostaw proszę swoje imię lub nick - będzie mi miło wiedzieć, z kim mam do czynienia :)

myTaste.pl

Polub blog na Facebooku

Obserwatorzy